Merzļikins paliks rezervē spēlē pret “Capitals”

09/12/2019 20:09
Nokopēts

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas “Blue Jackets” vārtsargs Elvis Merzļikins šonakt paliks rezervē, savukārt vienības vārtus mačā pret Vašingtonas “Capitals” sargās Jonas Korpisalo.

25 gadus vecais latviešu hokejists iepriekšējo reizi laukumā gājis naktī uz 8. decembri, kad viņa pārstāvētā komanda piedzīvoja neveiksmi pret Floridas “Panthers” ar 1:4. Pats Merzļikins atvairīja 23 no 26 (88,5%) pretinieku metieniem un ielaida trīs vārtus, tā arī nespējot izcīnīt pirmo uzvaru NHL.

Šī spēle bija īpaša “Panthers” vārtu vīram Sergejam Bobrovskim, kurš pirms kļūšanas par Floridas kluba hokejistu septiņas sezonas pavadījis Kolumbusā. “Dīvaina sajūta. Skatos video par pretinieku vārtsargu, skatos uz bijušajiem partneriem, kuri mēģinās tev iemest vārtus. Merzļikins mēģināja mani paķircināt, bet es  teicu, ka tāpat mīlu viņu,” pastāstīja Bobrovskis.

Šosezon Merzļikins aizvadījis astoņas spēles “Blue Jackets” formā, kurās atvairījis 89,4% metienu un vidēji ielaidis 3,30 vārtus. Visās astoņās cīņās latviešu vārtsargs piedzīvojis zaudējumus. Zīmīgi, ka latvietis pagaidām nav aizvadījis nevienu spēli Kolumbusas kluba mājas arēnā. Viņa kontā arī divi mači Amerikas hokeja līgas Klīvlendas “Monsters” vienībā, kurās viņš apturējis 94,9% metienu un caurmērā ielaidis 1,52 vārtus.

Šonakt vietu vārtos ieņems Merzļikina komandas biedrs Korpisalo, kurš 22 spēlēs ticis galā ar 90% metienu un vidēji ielaidis 2,85 ripas. Ar viņu vārtu rāmī “Blue Jackets” vienība tikusi pie 11 panākumiem.

Pēc 29 mačiem Kolumbusa ieņem septīto vietu Metropolitēna divīzijā. Komandai ir četru zaudējumu sērija. Spēle pret “Capitals” sāksies plkst. 2:00 pēc Latvijas laika.

logo

Vai vēlaties saņemt paziņojumus par svarīgākajām ziņām