“Celtnieka” handbolisti virslīgas mačā uzvar “Latgols” komandu

25/01/2019 23:40
Nokopēts
Celtnieks, www.sportazinas.com

Pie uzvaras “SynotTip” Latvijas handbola virslīgas otrā posma spēcīgākās grupas cīņā piektdien tika iepriekšējās sezonas vicečempione Rīgas “Celtnieks”.

Rīdzinieki savā laukumā ar rezultātu 37:33 (20:17) pārspēja Ludzas “Latgols” vienību.

“Celtnieks” mača gaitu lauza otrā puslaika pirmajā pusē, kad sešu minūšu laikā guva piecus bezatbildes vārtus, no 22:22 panākot 27:22.

Uzvarētājiem pa sešiem vārtiem guva krievu handbolists Vladislavs Košmans, Artis Kurmēns un Kaspars Lisovskis, bet viesiem rezultatīvākais ar desmit precīziem metieniem bija Normunds Seņkāns.

Spēcīgākās grupas turnīra līderpozīcijā ar septiņiem punktiem divās spēlē ir Rīgas “Celtnieks”, bet tālāk ar sešiem punktiem ir vienu spēli aizvadījusī Dobeles “Tenax” komanda, četri punkti ir Ludzas “Latgols” vienībai, bet viens – MSĢ/LAT-“Hertz” handbolistiem.

Savukārt otrajā ešelonā līderpozīcijā ar sešiem punktiem ir “Ogre”, četri punkti ir “Jūrmalas Sports” komandai, tālāk ar trim punktiem seko “Vaņode”, bet ceturtā ar vienu punktu ir ASK/LSPA.

Tāpat kā iepriekšējā sezonā virslīgā startē astoņas komandas, kuras vispirms izspēlēja divu apļu turnīru, bet pēc tā rezultātiem tika sadalītas divos četriniekos. Turpinājumā gan pirmais (1.-4.vieta), gan otrais četrinieks (5.-8.vieta) vēlreiz izspēlēs divu apļu turnīru. Divas labākās komandas pēc otrā posma automātiski kvalificēsies pusfinālam, bet vēl četras komandas – pirmās grupas trešā un ceturtā vieta, kā arī otrās grupas pirmā un otrā vieta, izspēlēs ceturtdaļfinālu.

Ceturtdaļfinālā uzvarētājs tiek noskaidrots divu spēļu summā, pusfinālā cīņa notiks līdz divām, bet finālā – līdz trim uzvarām.

MSĢ/LAT-“Hertz” komanda startēs tikai turnīra pirmajos divos posmos, bet pret šo komandu izcīnītie punkti tiek skaitīti kopējā vērtējumā.

Savukārt regulārā čempionāta pēdējās vietas ieguvējs aizvadīs pārspēles (uzvarētājs tiks noskaidrots divu spēļu summā) ar 1.līgas uzvarētāju par tiesībām spēlēt virslīgā 2019./2020. gada sezonā.

Iepriekšējā sezonā Latvijas čempionu tronī atgriezās Dobeles “Tenax”, kas finālsērijā ar 3-1 uzvarēja Rīgas “Celtnieku”, bet bronzas medaļas ieguva Ludzas “Latgols”, kas ar 3-1 pārspēja “Ogre”/”Miandum” komandu.

    Pagaidām neviens nav komentējis
TOP notikumi
1
X
2
logo

Vai vēlaties saņemt paziņojumus par svarīgākajām ziņām