2014. gadā no NBA aizgājušais Biedriņš esošajā “Lakers” modelī būtu jaunāks par lielu daļu komandas spēlētāju

04/09/2021 10:39
Nokopēts
Andris Biedriņš

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) fani sociālajos tīklos nereti piefiksē dažādus prātam neaptveramus faktus. Vietnē “Reddit” kāds līdzjutējs konstatējis, ka, ja nākamās sezonas gados vecākā komanda Losandželosas “Lakers” piesaistītu Endrjū Bainamu, kurš karjeru noslēdza 2014. gadā, viņš esošajā “Lakers” modelī būtu jaunāks par lielu daļu sastāva. Identiska situācija būtu ar Andri Biedriņu, kurš no NBA aizgāja tajā pašā gadā.

33 gadus vecais divkārtējais NBA čempions Bainams karjeru noslēdza 2014. gadā, tās ielāko daļu pavadot tieši “Lakers” vienībā. Ja titulētais NBA klubs viņu pievienotu nākamās sezonas sastāvam, Bainams būtu tikai septītais vecākais spēlētājs Losandželosas rindās. Arī 35 gadus vecais Biedriņš, kurš teju visu karjeru pavadīja Goldensteitas “Warriors”, šādā situācijā būtu jaunāks par sešiem citiem “Lakers” spēlētājiem.

“Lakers” uz nākamo sezonu ir aktīvi līgumi ar Reižonu Rondo (35 gadi), Dvaitu Hovardu (35 gadi), Trevoru Arizu (36 gadi), Marku Gazolu (36 gadi), Lebronu Džeimsu (36 gadi) un Karmelo Entoniju (37 gadi) – spēlētājiem, kuri visi ir vecāki par Bainamu un Biedriņu. Tas gan nav viss, jo Losandželosa plāno pastiprināties arī ar 33 gadus veco Deandrē Džordanu, kurš gan ir jaunāks par abiem, tādējādi vēl vairāk palielinot kluba vidējo vecumu.

Bainams 2012. gadā tika iekļauts NBA Zvaigžņu spēlē, bet šobrīd viņš, gluži tāpat kā latviešu centrs, basketbolu nav spēlējis jau septiņus gadus. Neskatoties uz to, viņi esošajā “Lakers” sastāvā būtu jaunāki par lielu daļu no komandas sastāva.

TOP notikumi
1
X
2
logo

Vai vēlaties saņemt paziņojumus par svarīgākajām ziņām