”Knicks” ar Porziņģi priekšgalā lūkos pagarināt uzvaru sēriju

14/12/2017 19:09
Nokopēts
porzingis, sportazinas

Naktī uz piektdienu Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) kārtējo regulārā čempionāta spēli aizvadīs Latvijas spēlētāja Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas ”Knicks”, kas viesos cīnīsies ar Bruklinas ”Nets”. Spēles sākums pulksten 2:30 pēc Latvijas laika.

Ņujorkas ”Knicks” šosezon aizvadījusi 27 spēles, no kurām uzvarētas 14 jeb 51,9%. Identiska bilance ir vēl divām Austrumu konferences komandām – Detroitas ”Pistons” un Filadelfijas ”76ers”. Ņujorka atrodas devītajā pozīcijā jeb vienu vietu ārpus izslēgšanas spēlēm, bet ”Pistons” un ”Sixers” ir attiecīgi astotajā un devītajā vietā.

”Knicks” šosezon iet kā pa kalniem, tomēr pēdējos mačos uzvaru un zaudējumu bilanci izdevies uzlabot. Pēdējo četru spēļu laikā Ņujorka ir uzvarējusi trīs reizes un vienīgo reizi, aizvadot neveiksmīgu maču, tika atzīts pastarītes Čikāgas ”Bulls” pārākums (102:104).

Pirms ”Bulls” spēles ņujorkieši uzveica Memfisas ”Grizzlies 99:88, bet pēc zaudējuma tika pie diviem panākumiem. Pirmais pret Atlantas ”Hawks” (111:107) un otrais pret Losandželosas ”Lakers” 113:109. Šonakt ”Knicks” gaida citas Ņujorkas reģiona komandas pārbaudījums.

Bruklina Austrumos ir 11. vietā ar 11 uzvarām 26 spēlēs jeb 42,3% uzvarēto maču. ”Nets” dažādos maiņas darījumos savā īpašumā ir ieguvusi 2015. gada NBA drafta prospektus, kas tika izraudzīti augstāk par Kristapu Porziņģi, proti, ar otro numuru draftētais D’Andželo Rasels un trešais numurs Džalils Okafors.

Saspēles vadītājs Rasels šosezon ir rezultatīvākais Bruklinas spēlētājs, vidēji mačā gūstot 20,9 punktus, bet Okafors savainojuma dēļ ”Nets” rindās vēl nav debitējis. Jāpiebilst, ka arī Rasels pagaidām savainojuma dēļ nespēlē. Bruklinas sastāvā bīstams no soda metiena līnijas ir Džeremijs Lins, kurš šosezon sametis 100% sodiņus, kamēr vislabāk atlēkušās bumbas krāj Damare Kerols (7,2) un piespēles visvairāk dala Spensers Dinvidī.

Ņujorkas sastāvā savukārt līderis ir Kristaps Porziņģis, kurš vidēji spēlē līdz šim guvis 26 punktus, kā arī vidēji bloķējis visvairāk pretinieku metienu (2,2). Jāatzīmē, ka iepriekšējā mačā Kristaps veica veselus piecus blokus, no kuriem divi iekļuva NBA dienas labākajos momentos.

Citos rādītājos ”Knicks” līderi ir Eness Kanters (10,3 atlēkušās bumbas), Kortnijs Lī (92,7% soda metienos) un Džerets Džeks (6,1 rezultatīvā piespēle). Otrs rezultatīvākais ”Knicks” sastāvā līdz šim bijis Tim Hārdevejs jaunākais ar 17,8 punktiem, kuram seko Kanters ar 13, punktiem vidēji mačā.

TOP notikumi
1
X
2
logo

Vai vēlaties saņemt paziņojumus par svarīgākajām ziņām