2016. gada NBA čempions Džefersons nosauc Kārteru par talantīgāko basketbolistu, kādu viņš jebkad ir redzējis

17/09/2021 17:58
Nokopēts
Vinss Kārters, www.sportazinas.com

Pirms trīs gadiem karjeru noslēgušais amerikānis Ričards Džefersons nosaucis savu kādreizējo komandas biedru Vinsu Kārteru par talantīgāko basketbolistu, kādu viņš jebkad ir redzējis. 

Karjeras laikā Džefersons pārstāvēja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Ņūdžersijas “Nets”, Milvoki “Bucks”, Sanantonio “Spurs”, Goldensteitas “Warriors”, Jūtas “Jazz”, Dalasas “Mavericks”, Klīvlendas “Cavaliers” un Denveras “Nuggets”. Viņš aizvadīja 1181 spēli NBA pamatturnīrā un vēl 140 spēles “play-off” turnīrā, 2016. gadā kļūstot par NBA čempionu. 

Atceroties savus komandas biedrus, Džefersons kā pašu talantīgāko minēja Kārteru, ar kuru viņš pārstāvēja “Nets” no 2004. līdz 2008. gadam. “Nekad neesmu redzējis kādu, kurš līdzinātos Vinsam. Man paveicies spēlēt vienā komandā ar Lebronu Džeimsu, bet nebija nekā tāda, ko Kārters nevarēja paveikt. Metieni un danki ar kreiso roku, metieni zem groza, viņš ar to visu tika galā it kā būtu saspēles vadītājs. Manā vērtējumā viņš ir talantīgākais basketbolists, kādu es jebkad esmu redzējis,” teica Džefersons. 

Kārters punktu karjerai lika 2020. gadā. Viņš spēlēja Toronto “Raptors”, Ņūdžersijas “Nets”, Orlando “Magic”, Fīniksas “Suns”, Dalasas “Mavericks”, Memfisas “Grizzlies”, Sakramento “Kings” un Atlantas “Hawks” rindās. Amerikānis laukumā gāja 1541 spēlē pamatturnīrā un 88 mačos “play-off” turnīrā, par NBA čempionu tā arī nekļūstot. 

    Pagaidām neviens nav komentējis
logo

Vai vēlaties saņemt paziņojumus par svarīgākajām ziņām