2018.gada olimpisko spēļu hokeja turnīra dalībnieki var kļūt zināmi jau nākamā gada septembrī

10/03/2015 18:15
Nokopēts

Dienvidkorejas pilsētā Phjončhanā gaidāmo 2018.gada ziemas olimpisko spēļu hokeja turnīra dalībnieki var kļūt zināmi jau nākamā gada septembrī, informē Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF).

Iepriekš Olimpiādes hokeja turnīra dalībnieki ierasti kļuva zināmi aptuveni gadu pirms pašu spēļu sākuma, taču IIHF otrdien publicēja atlases sistēmu olimpiskajām spēlēm, kas paredz kvalifikācijas turnīru noslēdzošo posmu aizvadīšanu jau nākamā gada septembra sākumā. Tiesa, tos vēl jāapstiprina oficiāli.

Atlase olimpiskajam hokeja turnīram palikusi nemainīga – tam automātiski kvalificēsies IIHF ranga astoņas labākās izlases. Latvija šobrīd atrodas devītajā vietā, par 145 punktiem atpaliekot no astotajā pozīcijā esošās Slovākijas. Olimpiādes dalībnieces pēc ranga tiks noteiktas, noslēdzoties šī gada pasaules čempionātam. Līdz ar to Latvijai nepieciešams šajā turnīrā ne tikai nospēlēt labāk par Slovākiju, bet arī sasniegt gana augstu vietu, lai iekļūtu starp ranga astoņām labākajām.

Kopumā Olimpiādē piedalīsies 12 izlases, bet viena dalībniece jau zināma – mājiniece Dienvidkoreja, kas izlikta ar 12.numuru. Līdz ar to nezināmas ir vēl trīs valstsvienības, kas tiks noskaidrotas trīs kvalifikācijas turnīra kārtās, no kurām sagaidāms, ka izšķirošā – trešā – notiks nākamā gada septembra sākumā. Komandas, ņemot vērā arī IIHF rangu, tiks sadalītas trīs apakšgrupās, katrai no uzvarētājām kvalificējoties olimpiskajām spēlēm.

Tikmēr pašu olimpisko spēļu formāts palicis nemainīgs – turnīrā kopumā 12 izlases būs sadalītas trīs grupās, pa četrām komandām katrā, kas aizvadīs viena apļa turnīru. Pēc tā rezultātiem izlases tiks sarindotas no pirmās līdz 12.labākajai, četrām vadošajām vienībām nopelnot automātisku vietu ceturtdaļfinālā. Pārējās astoņas komandas tiksies četros “play-off” kārtas pāros, noskaidrojot pārējās četras ceturtdaļfināla dalībnieces.

Savukārt Olimpiādes sieviešu hokeja turnīrā piedalīsies astoņas komandas – piecas tiks noteiktas pēc pasaules ranga, kamēr divas noskaidrosies pēc kvalifikācijas turnīru aizvadīšanas. Tikmēr atlikusī vieta rezervēta mājiniecēm Dienvidkorejai.

Latvijas hokejistes IIHF rangā pašlaik atrodamas 16.vietā, kas nozīmē, ka viņām nākamā gada novembrī būs jāpiedalās olimpiskajā pirmskvalifikācijas turnīrā. Apakšgrupā sacentīsies četras komandas, uzvarētājai sasniedzot izšķirošo atlases posmu.

Phjončhanas olimpiskās spēles norisināsies no 2018.gada 9. līdz 25.februārim.

Avots: LETA

Foto: AFP/Scanpix

    Pagaidām neviens nav komentējis
logo

Vai vēlaties saņemt paziņojumus par svarīgākajām ziņām