2019. gada NBA drafta pirmais numurs ir nikns, jo treneris ierobežo viņa spēles laiku

01/08/2020 13:38
Nokopēts
Zions Viljamsons, www.sportazinas.com

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņūorleānas “Pelicans” basketbolists Zions Viljamsons ir ļoti neapmierināts ar savu lomu komandā, jo viņš tiek taupīts un viņa spēles laiks nav pārāk liels, ziņo NBA apskatnieks Kriss Heinss.

Jau ziņots, ka pirmajā mačā pēc sezonas atsākšanas, kurā “Pelicans” ar 104:106 piekāpās Jūtas “Jazz”, Viljamsons laukumā pavadīja 15 minūtes un 10 sekundes, gūstot 13 punktus un atdodot vienu elegantu piespēli. Jau pirms spēles ESPN žurnāliste Malika Endrjūsa ziņoja, ka “Pelicans” taupīs savu jauno zvaigzni.

Komandas galvenais treneris Alvins Džentrijs šādu lēmumu pamatoja ar ārstu ieteikumiem.“Mēs būtu vēlējušies viņu laukumā laist vairāk, taču mums bija jāizmanto minūtes, kuras bija pieejamas,” skaidro Džentrijs, kurš atklāja, ka komandas ārsti ieteikuši limitēt basketbolista minūtes. “Tā vienkārši ir. Mūsu nodoms nav turēt viņu rezervē. Šajā spēlē es viņam devu tik daudz minūtes, cik man atļāva.”

Sašutumu par šo lēmumu pauduši vairāki žurnālisti un eksperti, kamēr pats Viljamsons notiekošo komentēja ar standarta frāzēm: “Te ir runa par to, ka man jāatgūst spēļu ritms. Šis ir NBA un šeit spēlē labākie spēlētāji pasaulē. Ikviens vēlas justies komfortabli un es negribu nodarīt pāri manai komandai.”

Taču Heinsa rīcībā esošā informācija liecina, ka Viljamsons ir nikns par viņa spēles laika limitēšanu. Nav zināms,vai 20 gadus vecais amerikānis spēs savaldīt savas emocijas. Tiesa, treneri arī tuvākajos mačos plāno piekopt taktiku ar Viljamsona taupīšanu.

Nākamo spēli “Pelicans” aizvadīs jau gaidāmajā naktī plkst. 1:00 pēc Latvijas laika pret Losandželosas “Clippers”.

TOP notikumi
1
X
2
logo

Vai vēlaties saņemt paziņojumus par svarīgākajām ziņām