2021.gada Eiropas čempionāts basketbolā notiks četrās valstīs

15/07/2019 17:41
Nokopēts
Latvijas basketbola izlase, www.sportazinas.com

2021.gada Eiropas čempionāta finālturnīrs basketbolā notiks Vācijā, Čehijā, Gruzijā un Itālijā, pirmdien paziņoja Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA).

Pirmdien kļuva skaidrs, ka kontinenta meistarsacīkšu vienas grupas izspēle un izšķirošie mači notiks Vācijas pilsētās Ķelnē un Berlīnē, bet vēl grupu cīņas tiks aizvadītas Čehijas galvaspilsētā Prāgā, Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi un Itālijas pilsētā Milānā.

Vācija kontinenta labākos basketbolistus iepriekš uzņēmusi jau četras reizes, tostarp 2015.gadā viens no grupu turnīriem notika tieši Berlīnē, kamēr Čehijā šādas sacensības iepriekšējo reizi notika tālajā 1981.gadā. Savukārt Itālijā Eiropas čempionāts nav noticis kopš 1991.gada, bet Gruzija zīmīgo pasākumu rīkos pirmo reizi vēsturē.

Kopumā uz turnīra rīkošanu bija pieteikušās septiņas valstis, bet bešā beigās palika Igaunija, Ungārija un Slovēnija, kas ir pašreizējā Eiropas čempione.

41.Eiropas čempionāts vīriešu basketbolā 2021.gadā notiks augustā, bet Latvijas izlase kvalifikāciju uz turnīru sāks nākamā gada februārī.

Iepriekšējais Eiropas čempionāts norisinājās 2017.gadā, bet 2021.gads būs pirmais, kad tas notiks četru gadu cikla ietvaros, jo pirms tam kontinenta meistarsacīkstes norisinājās katru otro gadu.

 

logo

Vai vēlaties saņemt paziņojumus par svarīgākajām ziņām