2021.gada “League of Legends” Pasaules čempionātam kvalificēsies 24 komandas no 12 līgām

18/08/2021 12:25
Nokopēts
2021.gada

Šī gada “League of Legends” (LoL) Pasaules čempionāts norisināsies Ķīnā. Piecu pilsētu tūre sāksies ar atklāšanas mačiem Šanhajā un noslēgsies ar finālu Šeņdžeņā.

“Mēs lēmām par labu šīm piecām Ķīnas pilsētām pēc ļoti saspringta atlases procesa, un esam izpildījuši mūsu solījumu spēlētājiem par vairāku pilsētu tūri pasaules lielākajā esporta pasākumā”, jūnijā izteicās kompānijas “Riot” esporta galvenais cilvēks Džons Nīdhams.

Pasaules čempionāts pulcēs labākās komandas no 12 reģionālajām līgām, lai sacenstos par Summonera kausu. Ar savu pilno kapacitāti 60 000 sēdvietu apmērā Universiādes sporta centrs Šeņdžeņā uzņems sestajā novembrī paredzētos finālu mačus.

Turnīrā sacentīsies 24 komandas. To starpā četras no Ķīnas un Korejas, trīs no Eiropas un Ziemeļamerikas, divas no Taivānas un Vjetnamas, pa komandai no NVS, Latīņamerikas, Turcijas, Brazīlijas, Japānas un Okeānijas.

“LoL Pro League” (LPL)/Ķīna:

  • Četras komandas dalībai turnīrā vēl tiks noskaidrotas.

“LoL Champions Korea” (LCK)/Koreja:

  • “DWG KIA”
  • Pārējās trīs komandas vēl tiks noskaidrotas.

“DWG” ir kvalificējusies, pateicoties sezonā iegūtajiem punktiem. Sakrātie 170 punkti – 90 pavasara nogrieznī un 80 vasaras nogriežņa laikā nodrošināja esošajiem čempioniem iespēju aizstāvēt savu titulu.

“LoL European Championship” (LEC)/Eiropa:

  • “Rogue”
  • “MAD Lions”
  • Komanda tiks noskaidrota

Pēc pirmās vietas iegūšanas “LEC” vasaras regulārajā sezonā ar bilanci 13-5 smagi izcīnītā uzvara pār “Misfits” bija viss, ko “Rogue” vienībai vajadzēja, lai kvalificētos. Spēlētāja “Odoamne” pievienošanās “top lane” pozīcijā ir devusi lielu pienesumu komandas veiksmē pēdējo astoņu mēnešu laikā.

“MAD Lions” savu vietu Pasaules čempionātā nodrošināja, kad šī gada pavasara nogriežņa izslēgšanas spēlēs pieveica “G2 Esports” ar rezultātu 3-1. Komandas veikums bija vairāk kā pietiekošs, lai sakautu bijušos “LEC” čempionus.

“LoL Championship Series” (LCS)/Ziemeļamerika:

  • “100 Thieves”
  • “Team Liquid”
  • Komanda tiks noskaidrota

Vienībai “100 Thieves” ir izdevies kvalificēties pirmo reizi kopš 2018.gada, “LCS” vasaras nogriežņa izslēgšanas turnīrā pieveicot “Evil Geniuses”. Sastāvā veiktās izmaiņas starpsezonā pavisam noteikti ir devušas vēlamo rezultātu.

“Team Liquid” ieguva savu vietu pēc izšķirošās uzvaras pār “TSM” ar rezultātu 3-1 vasaras izslēgšanas spēļu laikā. Par spīti problēmām ar veselību, spēlētājiem un treneru sastāvu, komanda spēja apliecināt sevi, kad tas bija visvairāk vajadzīgs.

“Pacific Championship Series” (PCS)/Taivāna, Honkonga, Makao un Dienvidaustrumāzija:

  • Divas komandas tiks noskaidrotas

“Vietnam Championship Series” (VCS)/Vjetnama:

  • Divas komandas tiks noskaidrotas

Tāpat vēl pa komandai jānoskaidro no tādām līgām, kā “LoL Continental League” (LCL)/NVS, “Liga Latinoamerica” (LLA)/Latīņamerika, “Turkish Championship League” (TCL)/Turcija, “Campeonato Brasileiro de LoL” (CBLOL)/Brazīlija, “LoL Japan League” (LJL)/Japāna un “LoL Circuit Oceania” (LCO)/Okeānija.

TOP notikumi
1
X
2
logo

Vai vēlaties saņemt paziņojumus par svarīgākajām ziņām