2021. gada PČ hokejā treniņu halles būvniecības process iekļaujas termiņā

09/01/2020 19:16
Nokopēts

2021.gada pasaules čempionātam hokejā vīriešiem paredzētās hokeja treniņu ledus halles būvniecības process iekļaujas termiņā un martā noslēgsies ledus halles projektēšana, aģentūrai LETA atklāja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta departamenta direktors Edgars Severs.

Ceturtdien Ministru kabinetā notika 2021.gada pasaules čempionāta hokejā vīriešiem Rīcības komitejas sēde, kuras laikā Latvijas Hokeja federācijas (LHF) pārstāvji informēja par to, kā norit gatavošanās čempionātam. Turpretī Kultūras un sporta centra “Daugavas stadions” pārstāvji pastāstīja par progresu hokeja treniņu halles būvniecībā.

Pēc Severa paustā, “Daugavas stadiona” direktors Guntis Zālītis esot apliecinājis, ka šobrīd pabeigti 90% no projektēšanas darbiem un būvprojekta saskaņošanai un būvatļaujas saņemšanai jānotiek līdz šā gada 17.martam, savukārt būvdarbi jāpabeidz līdz 2021.gada 17.martam.

“Jau šobrīd būvprojekta gatavība ir 90% un drīzumā to plānots iesniegt Rīgas Būvvaldē būvatļaujas saņemšanai,” sacīja Severs.

LETA jau vēstīja, ka valdība 2019.gada novembrī atbalstīja 362 000 eiro piešķiršanu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem virknei dažādu sporta federāciju.

Tostarp 183 268 eiro piešķirti Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) pusgada kongresa izmaksu segšanai saistībā ar 2021.gada pasaules čempionāta hokejā vīriešiem organizēšanu. Savukārt LHF piešķirti 78 000 eiro.

IZM norādīja, ka arī 2020.gadā no valsts budžeta plānots piešķirt līdzekļus pasaules čempionāta sagatavošanas izmaksu segšanai, un ceturtdien sanāksmes laikā LHF informēja par veicamajiem sagatavošanās darbiem un to provizoriskajām izmaksām. Tās tiks iekļautas vēstulē IZM un ņemtas vērā, plānojot valsts budžeta līdzekļu sadali valsts nozīmes sporta pasākumiem 2020.gadā un 2021.gadā.

2021.gada Pasaules čempionāts hokejā vīriešiem notiks no 7.maija līdz 23.maijam Rīgā un Minskā. Rīgā norisināsies 30 spēles, uz kurām plānots pulcināt ap 175 000 līdzjutēju, kā arī vairāk nekā 200 žurnālistu no vietējiem un starptautiskajiem medijiem.

Čempionāta ietvaros Rīgā norisināsies grupu turnīrs un divas ceturtdaļfināla spēles.

IZM skaidroja, ka pasaules čempionāta hokejā Rīcības komitejas darbības mērķis ir sekmēt valsts pārvaldes sadarbību ar 2021.gada pasaules čempionāta hokejā vīriešiem rīkotājiem. Tāpat svarīgi nodrošināt regulāru informācijas apmaiņu par čempionāta sagatavošanas gaitu, ņemot vērā, ka pasākuma mērogs ir starptautisks un nepieciešama cieša sadarbība ar čempionāta organizētājiem Baltkrievijā.

Kā vēstīts, Daugavas stadiona ledus halles projektēšanas iepirkumā uzvarējusi personu grupa “ARMS”, kuru veido SIA “ARMS Group” un igauņu uzņēmums “OÜ RTS Infraehitus”. Gadījumā, ja projektētājs un būvnieks “ARMS” neiekļausies līgumā noteiktajā termiņā vai neizpildīs darbus kvalitatīvi, tiks piemērotas līgumā atrunātas sankcijas.

LHF iepriekš norādījusi, ka tai nav pilnīgas pārliecības, ka 2021.gadā Rīgā notiks pasaules čempionāts, kuru paredzēts rīkot kopā ar Baltkrieviju, ziņoja portāls TVNET. Problēmas saistītas ar treniņhalli, kas līdz 2021.gada sākumam jāuzbūvē pie Daugavas stadiona.

Starp LHF un Baltkrievijas pusi februārī tika parakstīts sadarbības līgums par 2021.gada pasaules čempionāta rīkošanu. Tas paredz, ka vienas apakšgrupas komandas sacentīsies Rīgā, bet otras spēlēs Minskā. Izslēgšanas mači un cīņas par medaļām notiks Baltkrievijā.

Komentējot šīs bažas, Zālītis iepriekš aģentūrai LETA pauda pārliecību, ka visus paredzētos objektus izdosies uzbūvēt laikus.

“Pirmais iepirkums noslēdzās bez rezultāta, jo pieteicās tikai viens neatbilstošs pretendents. Nedaudz samazinājām prasības, tāpēc tagad visam vajadzētu būt kārtībā. Kopējās halles būvniecības izmaksas ir 10,5 miljoni eiro. Gala projektēšanas un būvniecības process ilgs 18 mēnešus,” iepriekš skaidroja Zālītis.

Kā iepriekš vēstīja portāls “Tvnet”, ja tomēr kādu neparedzētu apstākļu dēļ būvniecība aizkavējas, tā obligāti jāpabeidz līdz 2022.gada beigām. Pretējā gadījumā Latvijai jāatmaksā Eiropas Savienības (ES) finansējums 37 miljonu eiro apmērā.

Tāpat portāls vēstīja, ka Daugavas stadiona halle ekspluatācijā jānodod līdz 2021.gada februārim, lai to varētu izmantot čempionāta vajadzībām. Ja ēkas uzcelšanai paredzēti 18 mēneši, tad līgums ar halles būvnieku jānoslēdz vēlākais šā gada septembrī.

logo

Vai vēlaties saņemt paziņojumus par svarīgākajām ziņām