2022. gada PK mājiniece Katara ielozēta vienā grozā ar pašreizējo čempioni Franciju un medaļnieci Beļģiju

31/03/2022 17:36
Nokopēts
2022. gada Pasaules kauss

Katara, Brazīlija, Argentīna un piecas Eiropas valstis iekļautas pirmajā grozā pirms Pasaules kausa futbolā (PK) grupu izlozes, ceturtdien vēsta FIFA (Starptautiskā Futbola federāciju asociācija). Piektdien Kataras galvaspilsētā Dohā notiks 2022.gada PK finālturnīra grupu izloze.

Pirmajā grozā iekļauta čempionāta rīkotāja Katara, Brazīlija, Beļģija, pašreizējā čempione Francija, Argentīna, Anglija, Spānija un Portugāle.

Otrajā grozā izlozi sagaidīs Meksika, Nīderlande, Dānija, Vācija, Urugvaja, Šveice, ASV un Horvātija.

Trešais grozs ticis Senegālai, Irānai, Japānai, Marokai, Serbijai, Polijai, Dienvidkorejai un Tunisijai.

Savukārt ceturtajā grozā visas dalībnieces vēl nav noskaidrotas. Jau zināms, ka tajā iekļauta Kamerūna, Kanāda, Ekvadora, Saūda Arābija un Gana, bet vēl trīs PK dalībnieki ir jānoskaidro. Uz vienu no šīm vietām pretendē Velsa, Skotija un Ukraina, otru saņems Āzijas un Dienvidamerikas izslēgšanas spēļu uzvarētājs, bet trešo – Ziemeļamerikas un Centrālamerikas (CONCACAF) un Okeānijas izslēgšanas spēļu uzvarētājs.

Vietas grozos noteiktas pēc FIFA 31.marta pasaules ranga. Katara kā rīkotājvalsts automātiski tiek ievietota pirmajā grozā. Starpkontinentālās izslēgšanas spēles notiks 13. un 14.jūnijā Katarā. Turnīrā būs astoņas grupas pa četrām komandām; vienas konfederācijas komandas grupu turnīrā netiksies, izņemot Eiropas Futbola asociāciju savienību (UEFA), kuru pārstāv 13 komandas.

Turnīrs no 21.novembra līdz 18.decembrim notiks Katarā.

    Pagaidām neviens nav komentējis
logo

Vai vēlaties saņemt paziņojumus par svarīgākajām ziņām