Kantera tēvs attaisnots terora apsūdzībās

19/06/2020 23:41
Nokopēts
Eness Kanters, www.sportazinas.com

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāja no Turcijas Enesa Kantera tēvs ir attaisnots apsūdzībā par piederību teroristu grupējumam, piektdien ziņoja Turcijas plašsaziņas līdzekļi, basketbolistam sveicot tēvu ar atbrīvošanu.

Universitātes profesoram Mehmetam Kanteram 2018.gadā tika izvirzīta apsūdzība par dalību grupā, kuru Ankara vaino 2016.gada neveiksmīgajā valsts apvērsumā.

Ceturtdien parādoties tiesā Tekirdagā Turcijas ziemeļrietumos viņš noraidīja jebkādas saites ar ASV bāzētā musulmaņu sludinātāja Fethullaha Gulena kustību, savā tīmekļa vietnē ziņo laikraksts “Birgun”.

Kanters seniors bija īslaicīgi aizturēts 2017.gadā. Pēc viņa atbrīvošanas viņam tika konfiscēta pase, neļaujot izceļot uz ārzemēm.

Viņa 28 gadus vecais dēls Eness, kurš spēlē NBA klubā Bostonas “Celtics” un saskaras ar līdzīgām apsūdzībām, piektdien savā “Twitter” vietnē paziņoja, ka viņa tēvs ir atbrīvots.

“Oho! Es varētu raudāt,” rakstīja Kanters. “Mans tēvs ir atbrīvots! Tas ir saistīts ar mūsu izdarīto spiedienu uz Turcijas režīmu.”

Kanters sacīja, ka viņa tēvs ir saskāries ar “Ķenguru tiesu” un tiek apsūdzēts “tikai tāpēc, ka viņš ir mans tētis”.

“Celtics” centrs ir izteikts Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana kritiķis un ir paudis atbalstu Gulenam.

Turcija 2016.gada Erdogana gāšanas mēģinājumā vaino prezidenta bijušo sabiedroto, kas kļuvis par pretinieku, – Gulenu, taču sludinātājs to stingri noliedz.

Eness Kanters tika aizturēts 2017.gadā Rumānijas lidostā pēc tam, kad viņam tika paziņots, ka viņa Turcijas pase ir anulēta. Tas bija gājiens, par kuru basketbolists sacīja, ka tas saistīts ar viņa politiskajiem uzskatiem.

Kanteram ļāva aizbraukt dažas stundas vēlāk.

    Pagaidām neviens nav komentējis
logo

Vai vēlaties saņemt paziņojumus par svarīgākajām ziņām