Francijas futbola līga paziņo par dalībnieku skaitu nākamajā sezonā

23/06/2020 23:03
Nokopēts
PSG, www.sportazinas.com

Nākamajā sezonā Francijas spēcīgākajā čempionātā (“Ligue1”) startēs 20 klubi, neraugoties uz šīs sezonas vājāko klubu “Toulouse” un “Amiens” iebildumiem, vēsta Profesionāļu futbola līga (LFP).

Jau ziņots, ka Parīzes tiesa piektdien noraidījusi apelāciju no “Amiens”, “Toulouse” un Lionas “Olympique” vienībām, kas norādījušas, ka valdības lēmums priekšlaicīgi noslēgt valsts čempionātu bijis nepareizs.

Līdz ar tiesas spriedumu LFP ieguva rīcības brīvību un otrdien lēma, ka nākamsezon abu vājāko komandu vietas ieņems pēc spēka otrās divīzijas vadošie klubi “Lorient” un “Lens”.

“Amiens” un “Toulouse” komandām gan izdevās svinēt vienu uzvaru tiesas zālē, panākot, ka LFP vēlreiz jāapdomā nākamās sezonas komandu skaits “Ligue1” turnīrā. Pagājušajā nedēļā organizācijas valde lēma, ka klubu skaits paliks nemainīgs, bet augstāk minētie klubi atvadīsies no vadošā čempionāta.

Otrdien LFP vēstīja, ka lēmums par “Lorient” un “Lens” pacelšanu uz “Ligue1” tika atbalstīts ar 74,5% balsu. LFP gan vēl jāsagaida Francijas Futbola federācijas (FFF) ģenerālasamblejas lēmums, kas gaidāms piektdien.

Tikmēr LFP pavēstīja, ka jaunās sezonas kalendāra pirmās aprises tiks apspriestas jau piektdien.

Francijas čempionāta sezonas priekšlaicīgs noslēgums tika paziņots 30.aprīlī, par uzvarētāju kronējot Parīzes “Saint-Germain”. Šī aizvien ir vienīgā no piecām vadošajām Eiropas līgām, kas priekšlaicīgi noslēdza sezonu.

Vietējā čempionāta rīkotāji, visticamāk, būtu rīkojušies pretēji, bet šādu lēmumu nācās pieņemt pēc valdības izsludinātajiem ierobežojumiem, kas saistīti ar koronavīrusa izplatību.

    Pagaidām neviens nav komentējis
TOP notikumi
1
X
2
2.65
3.3
2.65
2.9
3.8
2.1
3.17
4.57
2.06
1.7
4.1
4
3.7
4.2
1.75
1.7
4.5
3.5
2.65
3.6
2.4
logo

Vai vēlaties saņemt paziņojumus par svarīgākajām ziņām