Uldriķa “Sion” turpina cīņu par vietas saglabāšanu Šveices superlīgā

25/07/2020 23:28
Nokopēts
Roberts Uldriķis, www.sportazinas.com

Latvijas futbola izlases uzbrucēja Roberta Uldriķa pārstāvētā “Sion” sestdien Šveices superlīgas spēlē izcīnīja punktu, spēlējot neizšķirti, kā rezultātā atlikušajos trīs dueļos vēl ir iespēja paglābties no pārspēlēm.

“Sion” savā laukumā spēlēja neizšķirti 1:1 (0:0) ar savu sīvāko konkurenti “Thun”.

Uldriķis spēlē iesaistījās no 63.minūtes, taču ar rezultativitāti neizcēlās.

Mājinieki pārsvaru ieguva vien 80.minūtē, kad pēc izspēlēta stūra sitiena “otrajā stāvā” prasmīgākais bija Birama Ndoje. Vadību gan neizdevās noturēt ilgi, jo jau četras minūtes vēlāk 1:1 panāca Niki Havenārs.

Uldriķa klubs no “Thun” atpaliek par trim punktiem, tāpēc sestdien izcīnītais punkts ir svarīgs, lai turpinātu cīņu par palikšanu superlīgā. Tiesa, “Sion” ir viena spēle rezervē.

Citā mačā Andris Vaņins no rezervistu soliņa noraudzījās, kā viņa pārstāvētā “Zurich” viesos ar 1:3 (1:1) kapitulē “St. Gallen” vienībai, kas aizvien nav devusi iespēju talantīgajam Danielam Ontužānam.

Viesiem vadību izdevās iegūt jau otrajā minūtē. Soda laukumā pret “St.Gallen” spēlētāju tika pārkāpti noteikumi, kā rezultātā uz 11 metru atzīmēs stājās Žordi Kintilja, panākdams 1:0. 16.minūtē Bendžamins Kololi atgrieza līdzsvaru uz rezultāta tablo, bet viesi vēl vienus vārtus guva 48. un 75.minūtē, kad precīzus sitienus izdarīja attiecīgi Sedriks Itens un Žeremī Gilemino.

Čempionāta vadībā ar 67 punktiem 33 spēlēs ir “Young Boys” komanda, kurai ar 65 punktiem seko “St. Gallen”, kas aizvadījusi par dueli vairāk. “Zurich” ar 42 punktiem 33 spēlēs ir sestā, “Sion” ar 33 punktiem 33 mačos ieņem devīto vietu, bet “Xamax” ar 27 punktiem ir pēdējā desmit komandu konkurencē.

Devītās vietas īpašniecei būs pārspēles par vietas saglabāšanu superlīgā, bet desmito pozīciju ieņēmusī komanda izkritīs no augstākās divīzijas.

Savukārt Polijas pēc spēka otrajā līgā vārtsarga Vjačeslava Kudrjavceva pārstāvētā Olštinas “Stomil” viesos ar 2:1 (0:1) uzvarēja Poznaņas “Warta”.

Kudrjavcevam šī bija pirmā spēle šajā sezonā, bet komandai pēdējā. Vārtsargs vienīgo reizi kapitulēja 31.minūtē, kad precīzi sita Mateušs Ščepaniaks.

“Stomil” ar 46 punktiem 34 spēlēs sezonu noslēdza desmitajā pozīcijā.

 

    Pagaidām neviens nav komentējis
logo

Vai vēlaties saņemt paziņojumus par svarīgākajām ziņām