Kur piezemēsies Indrašis? Vērtējam variantus

22/05/2017 05:24
Nokopēts
Miks Indrašis cīņā ar Dāniju, www.sportazinas.com

Kā zināms par Mika Indraša pakalpojumiem interesējas vairākas KHL komandas. Jau pirms Pasaules čempionātā runāja par vairākiem uzbrucēja tīkotājiem – Ņižņijnovgorodas “Torpedo”, “Sochi”, Čeļabinskas “Traktor” un Toljati “Lada”.

Apskatīsim variantus kur – Miks varētu piezemēties.

Torpedo

Pēteris Skudra, Torpedo. www.sportazinas.com

Pētera Skudras komandā tehnisko latviešu uzbrucēju gribēja redzēt jau pirms divām sezonām. Toreiz “Torpedo” bija ļoti tuvu, lai savanģotu Miku, tomēr beigās Rīgas “Dinamo” vadība nenoskopojās un veiksmīgu sezonu aizvadījušo uzbrucēju atalgoja ar ienesīgu līgumu. Tas saskanēja ar laiku, kad Indraša ģimenē pieteicās dēls un saprotams, ka izvēle krita par labu spēlēšanai Rīgā nevis Ņižņijnovgorodā.

Tomēr interese ir saglabājusies pietiekami liela. Tāpat šobrīd latvieša cena ir nedaudz nokritusies. Iepriekšējā sezonā “Dinamo” pamatīgi buksēja un savu daļu atbildības par to uzņēmās arī potenciālais uzbrukuma līderis.

Šobrīd KHL klubi redz sev izdevīgu darījumu – par relatīvi zemu samaksu savā komandā ieraudzīt spēlētāju, kuram ir 40 rezultativitātes punktu gūšanas potenciāls. Arī Pasaules čempionātā demonstrētais sniegums liecina, ka meistarība nekur nav pazudusi.

Šobrīd “Torpedo” ar uzviju ir aizņemtas visas piecas leģionāru vietas, bet tas vēl nenozīmē, ka Indraši  Ņižņijnovgorodā neredzēsim. Šajā starpsezonā Skudra ir kārtīgi padarbojies, piesaistot vairākus laba līmeņa ārzemniekus – no Maskavas CSKA pievienojās slovēņu uzbrucējs Jans Muršāks, no Bratislavas pārcēlās viņa tautietis Zigla Jegličs, kuram pievienojās arī Rīgā labi pazīstamais čehu aizsargs Tomaš Kundrateks. No pagājušās sezonas komandā palicis Kaspars Daugaviņš, kanādiešu uzbrucējs Kārters Eštons un zviedrs Jons Normans. Abu pēdējo palikšana Ņižņijnovgorodā gan esot izlemta un ar abiem līgumi drīzumā tiks lauzti.

KHL vadība prāto par iespēju komandām ļaut pieteikt arī sesto leģionāru. Ja tas notiks, tad iespējama Mika spēlēšana “Torpedo”, ja tas nenotiks, viss atkarīgs cik veiksmīgi Skudra spēs atbrīvoties no nevajadzīgajiem ārzemniekiem.

Sochi

Sergejs Zubovs, www.sportazinas.com

Krievijas kurortpilsētas hokeja komandas vadība pirms pasaules čempionāta esot interesējusies par summu, kādu tai nāktos maksāt Rīgas “Dinamo”, ja viņi savā īpašumā vēletos redzēt Indraši.

Šajā starpsezonā “Sochi” nomainīja galveno treneri. Tagad komandu stūrēs leģendārais krievu aizsargs Sergejs Zubovs. Bijušais Oļega Znaroka palīgs aktīvi piesaistījis komandai virkni labi zināmu krievu hokejistu, bet par leģionāriem pagaidām izvēlēti trīs kanādiešu uzbrucēji – no pagājušās sezonas palikušais centrs Eriks O’dels, bet klāt nākuši Raeins Garbats (Anaheimas “Ducks”) un Šons Kolinss (Kunlunas “Red Stars”). Zviedru mediji ziņoja, ka Sočos būs arī Krievijā uzspēlējušais Keisijs Velmans no “Frolunda”, bet dienvidos par to neviens skaļi vēl nav paziņojis.

Uz doto mirkli Sočos ir divas brīvas leģionāru vietas, bet viena tiekot taupīta importa aizsargam. Indraša nonākšana Zubova paspārnē varētu šķist pat reālāks variants par “Torpedo” vai “Lada”. Arī sadzīves apstākļi ģimenei Sočos būtu krietni labāki.

Lada

Artis Ābols, Sportazinas.com

foto: Reuters

Toljati komandā nākošajā sezonā noteikti redzēsim vismaz divus latviešus. Gan Artis Ābols, gan Kristaps Sotnieks likuši parakstus uz līgumiem, kas par gadu pagarina viņu atrašanos “Lada nometnē”. Vai viņiem pievienosies trešais – Miks Indrašis? Viss atduras finansēs.

No Toljati komandas “aizbēguši” virkne pagājušās sezonas līderi – pamatvārsargs Ježovs pārcēlies uz Ņižņekamsku, uzbrucējs Šenfelds uz Magņitogorsku, Komarovs pie Znaroka uz Sanktpēterburgu, pieredzējušais Ivanovs pārgājis uz Sočiem, aizsargi Korņjagins un Siņicins atrgiezušies Maskavas “Dynamo”.

Ābola komandā noteikti parādīsies daudz jaunu seju, tajā skaitā “Lada” formas tērpā varētu redzēt Miku Indraši, tomēr Toljati vienība nav no bagātnieku vidus un nav naska uz spēlētājiem par kuriem jāmaksā izpirkuma nauda.

Indrašis “Lada” nonāktu pateicīgos apstākļos, kuros Ābols spētu izmantot viņa potenciālu, jautājums vien vai treneris pārliecinās kluba vadību atvērt maciņu. Ja tas notiks, tad Indrašis nebrauks viens uz nepazīstamu Krievijas pilsētu, jo viņu laipni priekšā sagaidīs draugs Kristapa Sotnieka personā. Arī algas pielikums garantēts. Neskatoties uz “Lada” nestabilo finanšu situāciju, klubs varētu būt labākais variants, ja Miks grib iekosties leģionāra maizē.

Traktor

Ja “Torpedo” un “Lada” interese neizraisīja nekādu pārsteigumu, bet par Sočiem runāja vairāki hokeja virtuves pazinēji, tad Čeļabinskas variants izklausījas mazliet tālāks no realitātēs.

Čeļabinska uz katru sezonu izvirza mērķi cīnīties par augstām vietām, tomēr tikai vienreiz uzvarēta Austrumu konference un sasniegts KHL fināls. Arī uz nākošo sezonu “Traktor” komplektē pietiekami spēcīgu vienību. Prom gan devies pēdējo gadu ikona – čehu uzbrucējs Jirži Novotnijs, bet palicis Čehijas izlases vārtu vīrs Francouzs, klāt nācis naturalizētais baltkrievs Niks Beilens, kurš pievienojas Čeļabinskā mītošajam Baltkrievijas izlases aizsargam Denisovam. Komandā divi Mikam pazīstami vīri – divas sezonas Rīgā pabijušais centrs Pols Šehura un zviedrs Linuss Videls, no kuru piespēlēm Miks guvis ne vienus vien vārtus.

“Traktor” komandas finansiālais fons allaž bijis virs līgas vidējā, arī tieši viena leģionāra vieta ir brīva. Čeļabinska nav tā labāka vieta dzīvošanai, ja salīdzina ar Sočiem, par to Indrašim var pastāstīt Lauris Dārziņš, kas šajā Krievijas komandā pabija pussezonu. Cīņa zem saules noteikti būtu nopietnāka par Toljati.

Cik nopelnīs “Dinamo” pārdodot Indraši?

Čehija, Zviedrija, Šveice

Ja Indrašis nepieņem Rīgas “Dinamo” kvalifikācijas piedāvājumu un neviena cita KHL komanda neizrāda interesi izpirkt tiesības, tad uzbrucējs var pievienoties jebkurai  komandai, kura nespēlē KHL. Aizvadot vienu sezonu citā līgā Indrašis kļūs par neierobežotu brīvo aģentu un varēs pārcelties uz jebkuru KHL vienību jau bez izpirkuma maksas. Tiesības uz hokejistu “Dinamo” ir līdz 28 gadu vecumam.

Tomēr šāds scenārijs šķiet gandrīz nereāls. Mēļo, ka “Dinamo” vadība, īpaši Juris Savickis, nav bijusi apmierināta ar hokejista alga-sniegums attiecību, tomēr pēc līgas reglamenta “Dinamo” būs jāmaksā ļoti līdzīga alga jau pērn pārskaitītajai. Bet tikai, ja ir izteikts šāds kvalifikācijas piedāvājums no “Dinamo” puses, rīdzinieku vadība drīkst iekasēt izpirkuma naudu, piemēram no Čeļabinskas komandas. Koks ar diviem galiem.

Došanās iespēju prom no KHL jāvērtē gandrīz tuvu nullei, bet ja tas notiks, tad Čehija varētu būt reālākā iespēja. Tur sevi labi reanimējuši Roberts Bukarts un Andris Džeriņš, bet ar Indraša rokām tur vajadzētu krāt vismaz punktu spēlē. Indraša spēles stils varētu iederēties arī Zviedrijas vai Somijas augstākajās līgās. Ja piepildīsies šāds scenārijs, tad Mikam būs jārēķinās ar algas samazinājumu vismaz uz pusi. Čehu aģenti jau esot interesējušies par Mika cenu, tomēr uzzinot iepriekšējās sezonas līguma lielumu interese esot apsīkusi.

Bez darba Miks nepaliks, bet kur viņš spēlēs nākamsezon vēl nav skaidrs. Lielākā iespēja viņu uz gadu vēl ir redzēt Rīgā, pirms pārcelšanās, jau par velti, uz kādu no Krievijas komandām. Ja sezona izdodas veiksmīga, tad arī ienesīgāks kontrakts garentēts.

 

Komentāri

  • Anonymous
    26/05/2017 11:24

    Tikai ne uz Kolhoza līgu!

Komentāri ir slēgti

TOP notikumi
1
X
2
6.25
4.8
1.44
5
4.2
1.62
1.63
4.2
4.75
4.8
3.9
1.68
1.41
4.75
7.5
3.1
3.75
2.15
logo

Vai vēlaties saņemt paziņojumus par svarīgākajām ziņām