Timma: “Mēs zinām par ko cīnāmies”

30/05/2017 13:22
Nokopēts

Latvijas valstvienības un VTB Vienotās līgas Sanktpēterburgas “Zenit” komandas spēlētājs Jānis Timma kluba mājaslapā dalījies iespaidos par iekļūšanu starp populārākajiem cilvēkiem Sanktpēterburgā, atskatījās īsumā uz sēriju ar VEF un komentēja aktuālo cīņu ar “Khimki”.

Runājot par atzinību “Sobaka.ru” žurnāla versijā par iekļūšanu starp 50 populārākajiem Sanktpēterburgas cilvēkiem, Timma izteicās: “Oficiāls paziņojums sekoja vien nesen, taču par to zināju jau iepriekš, tāpēc biju jau apradis ar šo godu. Protams, saņemt šādu atzinību tik lielā pilsētā ir pagodinoši, vēl jo vairāk, ja tu to saņem darot to kas tev sagādā baudu – spēlējot basketbolu.”

Timma ir arī komandas kapteinis, kas ir liels gods priekš ārzemnieka Krievijas komandā un tik jauna spēlētāja vienlaikus. Sportistam jautāts vai viņš jūt arī savu ieguldījumu basketbola popularizēšanā pilsētā. “Man grūti spriest par to, šis jautājums drīzāk jāadresē visiem komandas faniem un basketbola cienītājiem pilsētā, kuri seko “Zenit” jau no pirmās dienas un redz kā komanda ir augusi pa šo laiku. Bet savu ieguldījumu kopīgi sasniegtajā tomēr kaut kādā mērā es jūtu,” teica basketbolists.

Basketbolistam arī vaicāts kur, viņaprāt, komanda ir progresējusi salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu, uz ko Jānis atbildēja, ka komanda ir uzlabojusi savu sniegumu uzbrukumā. Lai gan statistikā daudziem spēlētājiem ir piedzīvoti kritumi, taču kopējais sniegums uzbrukumā ir uzlabojies. Piebilstot arī, ka viņam sava statistika neinteresē un galvenie skaitļi, kas viņam interesē ir komandas uzvaru skaits.

Jānis arī noraidīja bažas par viņa fizisko kondīciju sākoties VTB Vienotās līgas “play-off” stadijai, jo iepriekš viņš cīnījies ar dažādiem savainojumiem. Basketbolists apgalvo, ka varbūt vēl nepieciešams nedaudz atgūt spēles ritmu, bet fiziski jūtās ļoti labi un savainojumi ir pilnībā izdziedēti, un viņš ir gatavs cīņai par visiem simts procentiem.

Komentējot kāpēc pirmās divas mājas spēles ar VEF izvērtās salīdzinoši grūtas, bet izbraukumā rīdzinieki tika sakauti bez variantiem, Timma atbildēja: “Pirmajos mačos pieļāvām par daudz kļūdu un nebijām iegājuši ritmā. Uz trešo maču bijām jau sagatavojušies daudz labāk gan taktiski, gan pašatdeve bija lielāka, jo zinājām, ka VEF mājās spēlē labi. Sanāca uzspiest savu spēli un nolauzt pretiniekus, tāpēc arī tāds rezultāts.”

Protams, jautāts arī par aktuālo pusfinālsēriju ar Maskavas apgabala “Khimki”. Likme ir ļoti augsta – komanda, kas iekļūs VTB līgas finālā (ar nosacījumu, ka finālā spēlēs arī CSKA, jo klubam ir Eirolīgas A license, kas paredz spēlēšanu pretižākajā klubu turnīrā neatkarīgi no sasniegtā nacionālajā čempionātā) iegūs ceļazīmi uz Eirolīgu. Timma atzīmējis, ka ļoti svarīgi ir apturēt pretinieku līderi Alekseju Švedu (kas ir arī apmaksātākais spēlētājs Eiropā, saņemot 3,4 miljonus eiro sezonā), tomēr “Khimki” komandā netrūkst meistarīgu spēlētāju, līdz ar to uz viena spēlētāja neitralizēšanu paļauties nevar.

Nobeigumā vaicāts kā komandu ietekmē tas, ka pusfināla sērijā “Zenit” kotējās kā favorīti uz ko basketbolists atbildējis: “Grūti pateikt. Katrs no mums saprot par ko mēs cīnāmies. Bet iedalīt favorītos un autsaideros – tas ir priekš žurnālistiem un līdzjutējiem. “Khimki” ir komanda ar lielu budžetu un lielisku spēlētāju atlasi un ilgu laiku skaitās viena no labākajām komandām Eiropā. Mūsu uzdevums ir spēlēt. Es vienmēr izejot laukumā spēlēju tā, it kā pretī stātos līdzvērtīgs pretinieks!”

Šobrīd VTB Vienotās līgas pusfināla sērijā ar rezultātu 2:0 vadībā ir “Zenit” komanda. Nākošās divas spēles norisināsies jau “Khimki” laukumā. Sērija ilgst līdz kādas komandas trīs uzvarām, kura finālā tiksies ar Maskavas “CSKA” un “Lokomotiv – Kuban” pāra uzvarētāju.

Atgādinām, ka iepriekš izskanējusi informācija, ka Jānis Timma noslēdzis trīs gadu līgumu ar Spānijas augstākās līgas (ACB) un ULEB Eirolīgas komandu Vitorijas “Baskonia”, kura kopēja vērtība sastāda 2,7 miljonus eiro. Tiesa gan, oficiāla apstiprinājumu tam pagaidām nav.

TOP notikumi
1
X
2
2.5
3.2
2.9
3.17
4.57
2.06
2.65
3.9
2.35
2.95
3.8
2.1
1.7
4.1
4
3.7
4.2
1.75
1.7
4.5
3.5
logo

Vai vēlaties saņemt paziņojumus par svarīgākajām ziņām