Bikovs: Nesaprotu, pēc kādiem principiem notiek komandu skaita samazināšana KHL

15/07/2017 14:34
Nokopēts

Intervijā ar “Sovetskij sport” leģendārais krievu hokeja treneris Vjačeslavs Bikovs paudis izbrīnu par komandu skaitu samazināšanos Kontinentālajā hokeja līgā (KHL).

“Nesaprotu, pēc kādiem principiem notiek komandu skaita samazināšana. Stadions, budžets, vēl tur kaut kas… Manuprāt, nepieciešama adekvātāka argumentācija nekā jaunizveidotais KHL klubu rangs,” teica Bikovs.

Divkārtējais Olimpiskais čempions (kā spēlētājs) turpināja: “Mani pārsteidz, ka sākumā paplašinājām līgas ģeogrāfiju, bet tagad cenšamies to sašaurināt. Sākumā sakam – KHL ir sociāls projekts, nepieciešams attīstīties reģionos, bet tajā pašā laikā atsakāmies no Novokuzņecas (“Metallurg” – red.) un mums nākotnē plānojas vēl vairāku komandu izslēgšana no līgas. Cilvēki ir pieraduši pie savām komandām. Klubos ir tradīcijas, līdzjutēji, bet te pēkšņi klubs nav KHL. Manuprāt, šādi lēmumi ir jāizsver daudz nopietnāk.”

Bikovam tiek jautāts vai problēma ir tajā, ka nepietiek augstas klases hokejistu, kas varētu spēlēt līgā, uz ko bijušais Krievijas izlases treneris atbild noraidoši: “Labu spēlētāju netrūkst. Tikai mēs paši slikti strādājam. Katram klubam vajadzētu būt savai jauniešu sistēmai. Tas ir svarīgākais, kam jāpievērš uzmanību. Novokuzņeca pazīstama kā laba jauno hokejistu audzināšanas skola. Lūk, tagad to izslēdza no KHL. Kur tagad spēlētāji attīstīsies? VHL (Krievijas pēc spēka otrā spēcīgākā līga – red.)? Nedomāju gan. Jā, “Metallurg” necīnījās par augstām vietām KHL čempionātā, taču katru gadu kāds jaunais hokejists pārcēlās uz kādu no lielajiem klubiem. Tagad šī izaugsme būs nobremzēta.”

Bikovs turpināja: “Paskaidrojiet man. KHL tagad kļuvis par biznesa projektu? Ja nē, tad interesanti zināt, kāpēc viss KHL kalendārs pakārtots izlases vajadzībām?”

“Sākotnēji vēlējāmies celt 16 stāvu māju, tagad ejam uz 10 stāviem. Tā jau var nodzīvoties līdz paliks pavisam bēdīgi. Beigās sasniegsim tādu līmeni, ka līgā spēlēs vien 10 bagātākie klubi un tas būs slēgtais klubiņš,” tēlaini izteicās treneris.

“Valsts ir bagāta ar talantiem, tāpēc komandu samazināšana man nešķiet pareiza. Tāpat mums ir daudz sporta skolu, kas dod lielu pienesumu hokejam. Daudzām no šīm skolām nav galvenās komandas, tāpēc klubiem būtu tām jāpalīdz. Bet te jau ir darbs līgas vadībai ar federāciju,” nobeigumā piebilda Bikovs.

 

KHL
    Pagaidām neviens nav komentējis
TOP notikumi
1
X
2
logo

Vai vēlaties saņemt paziņojumus par svarīgākajām ziņām