Vai video atkārtojumu sistēma nozaga “Ajax” vārtu guvumu pret “Real”? (VIDEO)

VAR, sportazinas.com
Foto: UEFA

Jau vēstīts, ka trešdien notikušajā UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla pirmajā spēlē pēdējo trīs gadu čempione Madrides “Real” izbraukumā grūtā cīņā ar rezultātu 2:1 (0:0) pārspēja Nīderlandes spēcīgāko vienību Amsterdamas “Ajax”, uzvaras vārtus Marko Asensio gūstot vien pamatlaika izskaņā.

Mačs gan varēja ievirzīties citādākā gultnē, jo cīņas 37. minūtē, izgājienā kļūdoties “Real” vārtsargam Tibo Kurtuā, mājinieki pēc Nikolasa Taljafiko raidījuma izvirzījās priekšā ar 1:0. Tomēr vēlāk pēc VAR sistēmas noskatīšanās slovēņu tiesnesis Damirs Skomina lēma, ka Kurtuā tika neatļauti kavēts, kā arī Dušans Tadičs sitiena brīdī atradies nelielā aizmugures stāvoklī, un “Ajax” vārtu guvums netika ieskatīts. Zīmīgi, ka šis bija pirmais gadījums, kad Čempionu līgas mačā tiek izmantota video tiesneša asistenta sistēma.

Interesanti, ka nedz “Real” spēlētāji, nedz galvenais tiesnesis sākotnēji pārkāpumu vārtu guvuma brīdī nesaskatīja, slovēņu arbitram video atkārtojumu pētīt dodoties vien pēc asistentu ieteikuma.

Mača arbitra strīdīgais lēmums jau paguvis krist “Twitter” lietotāju nežēlastībā…

Tavs viedoklis

Esi pirmais, kas atstāj komentāru!

Paziņot par
avatar