OS rīkotājkomitejas loceklis: Spēles notiks kā plānots

28/02/2020 22:15
Nokopēts

2020. gada vasaras Tokijas olimpiskās spēles netiks atceltas vai atliktas, atzīst rīkotājkomitejas ģenerāldirektora vietnieks Katsuru Ene.

“Spēles notiks kā plānots, izmaiņas netiks veiktas. Mēs pat nedomājam par to, kad un kādos apstākļos mēs varētu pieņemt lēmumu atlikt vai atcelt spēles. Manā galvā vispār nav domu par izmaiņām, ” stāsta olimpisko spēļu rīkotājkomitejas loceklis.

Japāna spēļu sagatavošanā ieguldījusi apmēram 12 miljardus dolāru, tāpēc, neskatoties uz bažām par koronavīrusa izplatību Japānā un citās valstīs, cenšas mazināt bailes par to atcelšanu vai pārvietošanu uz citu vietu.

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs atbalstīja Tokijas nostāju, sakot, ka viņa organizācija ir apņēmusies rīkot olimpiskās spēles laikā no 24. jūlija līdz 9. augustam.

Iepriekš Japānas plašsaziņas līdzekļi ziņoja, ka organizatori apsver iespēju atlikt spēles uz sešiem mēnešiem.

Tajā pašā laikā Japāna apsver iespēju mainīt olimpiskās lāpas stafetes maršrutu un ilgumu.

Neskatoties uz optimismu attiecībā uz olimpiādi, Japāna ir atcēlusi daudzus sporta pasākumus. Divas pirmssezonas beisbola spēles norisināsies tukšā stadionā, savukārt Tokijas maratons notiks tikai ar elites skrējējiem.

Japāna ir uzbūvējusi jaunu spēļu kompleksu vasaras olimpiskajām spēlēm, tostarp 156,9 miljardu jenu (1,42 miljardi dolāru) vērto Nacionālo stadionu, un cer uz milzīgu tūrisma pieaugumu.

TOP notikumi
1
X
2
2.9
3.8
2.1
3.7
4.2
1.75
2.65
3.3
2.65
1.7
4.1
4
1.7
4.5
3.5
logo

Vai vēlaties saņemt paziņojumus par svarīgākajām ziņām